Wednesday, 1 April 2015

Procedure Text dan terjemahannya

Procedure Text
How To Make Meatballs

ingredients

1. 1 kilo of very fine minced meat (preferably beef)
2. 2 eggs
3. 300 grams of tapioca-flour
4. 4-8 cloves of garlic
5. 1 red onion
6. 1 teaspoon of white pepper
7. 2 teaspoons of salt

The steps to make meatballs

1. First of all,mix garlic, red onion, salt, and white pepper in a mortar or mixer.
2. Second step, mix the spice-mixture with the eggs, the tapioca-flour and the minced meat.
3. After that, use your fingers, add a cup of water, and keep on working until the mixture feels soft
    and smooth.
4. Then, boil some water in a rather large pot, at least about 2 liters.
5. Next step, start rolling the mixture into small meatballs.
6. Finally, lower the meatballs into the boiling water.




Membuat Bakso

Bahan

1 kilo daging cincang sangat halus (sebaiknya daging sapi)
2 butir telur
300 gram tepung tapioka-
4-8 siung bawang putih
1 bawang merah
1 sendok teh lada putih
2 sendok teh garam

Langkah-langkah untuk membuat bakso

1. Pertama-tama, campuran bawang putih, bawang merah, garam,dan merica putih dalam mortar atau mixer.
2. Langkah kedua, mencampur bumbu-campuran dengan telur, tepungtapioka-dan daging cincang.
3. Setelah itu, gunakan jari-jari Anda, tambahkan secangkir air, dan terus bekerja sampai campuran terasa
    lembut dan halus.
4. Lalu, rebus air dalam panci agak besar, setidaknya sekitar 2 liter.
5. Langkah selanjutnya, mulai bergulir campuran ke bakso kecil.
6. Akhirnya, menurunkan bakso ke dalam air mendidih.

No comments:

Post a Comment